mBank dnes zavŕšila proces prenosu dát v rámci nového IB

18.03.2014 Bratislava

Bratislava 17. marca (TASR) - Všetci klienti mBank už môžu využívať nové internetové bankovníctvo. Dnešným dňom totiž banka dokončila proces prenosu dát zákazníkov z pôvodného do nového internetového bankovníctva, pričom 50 % z 673.000 zákazníkov Českej a Slovenskej republiky nové internetové bankovníctvo už aktívne používa. Prenos dvojročnej transakčnej histórie všetkých zákazníkov predstavoval 200 miliónov transakcií a trval 26 dní.

"Najviac nás teší, že za tak krátky čas používa nové internetové bankovníctvo už polovica našich zákazníkov. Zároveň by sme chceli poďakovať za spätnú väzbu, ktorú nám naši zákazníci dávajú. Vieme, že v novom IB je stále čo zlepšovať a usilovne na tom pracujeme. Až po ustálení procesov v novom internetovom bankovníctve začneme pripravovať ukončenie prevádzky pôvodného IB," uviedol Bronislav Dvořáček, vedúci oddelenia produktov mBank.

Do vývoja a realizácie nového internetového bankovníctva banka, ktorá vyvíja aktivity v Poľsku, na Slovensku a v Čechách, investovala 24 miliónov eur.

Ako uviedol pred časom na bratislavskom stretnutí s novinármi generálny riaditeľ mBank pre ČR a SR Roman Truhlář, nový softvér prináša desiatky nových funkcií, umožňujúcich naplno využiť IT technológie 21. storočia. Klient má podľa jeho slov absolútny prehľad o svojich financiách a jednotlivé funkcie umožňujú aj ich podrobné plánovanie. Zároveň bolo nové internetové bankovníctvo pripravované tak, aby spĺňalo tie najprísnejšie požiadavky na zabezpečenie. Využíva novú technológiu HTML 5, ktorá funguje vo všetkých moderných prehliadačoch, ako napríklad Google Chrome, Mozzilla Firefox a Internet Explorer, od verzie 9 vyššie s vylepšenou ochranou proti škodlivému software.

Internetové bankovníctvo je doménou najmä mladých ľudí a až 75 % klientov banky je vo vekovej kategórii pod 35 rokov.

V súčasnosti má mBank vo všetkých troch krajinách dovedna 4 milióny klientov.

TASR informoval Matej Kubinec, hovorca mBank.
 

Vyberte región